GROENE PLANNEN VOOR TUIN | PLANTEN | ERF | PARK | STAD | PLANT

Tuin inspiratiereis naar Engeland

18 september 2019

Op tuinenreis met tuingekken 🙂

Ik had het geluk dat ik met een groep hele lieve, leuke, gezellige mensen op tuinenreis kon naar Yorkshire in Engeland.
Een kleine week optrekken met alleen maar plantenliefhebbers en tuinfanaten is zoo fijn! Niemand die het gek vindt dat je de hele dag praat over plantjes, borders en zichtlijnen. Of dat je ondersteboven bij een tuinvak ligt om het naambordje van die ene bijzondere bloem te vinden.
 
Inspiratie
Onder de bezielende begeleiding van Cor van Gelderen en Marlien van der Linden hebben we 12 tuinen in 4 dagen tijd bezocht in de regio Yorkshire. Hard werken maar heel inspirerend. En in korte tijd zie je veel verschillende tuinen, stijlen, beplantingen en verrassingen. Van traditionele engelse borders bij landgoederen tot moderne graspatronen van Piet Oudolf.
 

Mooiste tuin
Wil je zelf ook je tuin veranderen maar weet je niet wilt? Ga dan ook op bezoek bij andere tuinen, open tuinen, landgoederen en inspiratietuinen. Je doet er super veel ideeën op en je leert zo op een hele leuke manier wat je wel en niet mooi vindt. Doe dat ook vooral in meerdere seizoenen.

Tuin in de winter.
Veel mensen denken dat je niet op tuinbezoek kunt in de winter. Maar pas dan laat een tuin zijn ware aard zien! Is de plek in de winter mooi, goed en fijn dan is het goed ontworpen. De bloemen in de zomer zijn dan het ’toetje’. Veel inspiratie gewenst!