GROENE PLANNEN VOOR TUIN | PLANTEN | ERF | PARK | STAD | PLANT

Groen Genieten in Gouda

Groen Genieten in Gouda

Als er na een verbouwing en verhuizing nog restjes stenen en materialen over zijn die je graag wilt hergebruiken? Dan gaan we net zo lang schetsen tot we alles op een mooie manier hebben hergebruikt en ingepast!

Wens van de opdrachtgever:

Dit gezellige gezin in Gouda wil heerlijk kunnen genieten van het buitenleven in hun (niet heel grote) stadstuin. Lekker buiten eten met elkaar, kruiden plukken en ook vanuit huis het hele jaar een groen uitzicht. Ook zijn er nog materialen over waarbij het heel fijn zou zijn als die hergebruikt kunnen worden.

Tuinontwerp:

Ondanks het relatief kleine oppervlak is er een ontspannen leeftuin ontstaan met vloeiende lijnen en een rond terras met zithoek. Waar klimaatadaptatie en ‘genieten van groen’ belangrijk zijn. Maar ook gewoon met het hele gezin leven. Onder een bestaande pergola is een weelderige ronde zithoek ontstaan waar de familie met elkaar kan genieten. Veel groen, maar ook plek voor praktische zaken. Het verharde oppervlak wordt speels onderbroken voor kruidenvakken, die gelijk dienen als plek om regenwater snel af te kunnen voeren.

De beplanting bestaat uit een bonte afwisselende mix, die ook in de winter en vroege voorjaar een aantrekkelijk beeld geeft.

(deze tuin wordt voorjaar 2020 aangelegd)