Over Marrion

Sinds 2004 maak ik groene plannen. Vanuit de drive om de wereld om me heen een beetje mooier te maken. Ook een beetje groener en unieker. Pas als
mijn opdrachtgevers zich ‘thuis’ voelen in hun eigen omgeving is mijn missie geslaagd.

Buiten
Als buitenkind, geboren en getogen in het Utrechtse landschap, heb ik het groen met de paplepel binnengekregen. Van huis uit heb ik liefde voor en kennis van de natuur ontwikkeld.
Via gedegen scholing (o.a. Tuinbouwschool Fredederiksoord en Hogeschool Van Hall Larenstein) en praktijkervaring, heb ik vakkennis en uitgebreide ervaring opgebouwd.

Groenerwaard
Onder de naam Hoogenboom ontwerp van tuinen, ontwerp ik als zelfstandig tuinontwerper voor particulieren. Gaandeweg werkte ik niet alleen meer aan privetuinen, maar ook groter en diverser groen voor bedrijven, instellingen en hoveniers. Ook de communicatie met bewoners, bezoekers, gebruikers en geïnteresseerden werd een steeds belangrijker onderdeel. Zo geef ik steeds vaker lezingen, workshops en voorlichtingsavonden. De bedrijfsnaam dekt inmiddels de lading niet meer helemaal. Daarom werk ik sinds augustus 2016 verder onder de naam
Groenerwaard, groene plannen voor | tuin | erf | park | landschap |.
Nog steeds ontwerp ik graag uw privétuin, maar ook zoveel meer!

Marrion privé
Sinds september 2016 wonen we heerlijk buiten in Stolwijk. Met een nog maagdelijke tuin, die ik de komende jaren weer mag gaan vormgeven. Net als onze vorige tuin in Koekange waar ik in negen jaar tijd een weiland heb omgetoverd tot een (onderhoudsvriendelijk) paradijsje. Met oa een pluktuin, wildebloemenweide, boomgaard, kruidentuin, bessentuin, hoenderhof, verschillende vaste plantenborders en heesterborders. Daarnaast geniet ik intens van het landschap om me heen en hoop als vrijwillig landschapsgids en klein beetje van die verwondering op anderen over te kunnen brengen.

Marrion’s netwerk
Samen bereik je meer dan alleen. In de loop der jaren heb ik een netwerk om me heen verzameld van mensen die elkaar versterken. Denk aan hoveniers, ambachtslieden, kwekerijen, ontwerpers, fotografen, tekstschrijvers of webdesigners. Per opdracht bekijken we samen welke inzet gewenst is. Alleen de ontwerper of ook anderen, misschien wel uit uw eigen netwerk.