GROENE PLANNEN VOOR TUIN | PLANTEN | ERF | PARK | STAD | PLANT

over Marrion Hoogenboom

Mijn naam is Marrion Hoogenboom. Tuin- Landschaps- en Beplantingsontwerper.

Sinds 2004 maak ik groene plannen. Vanuit de drive om de wereld om me heen een beetje mooier te maken. Ook groener en duurzamer. Pas als
mijn opdrachtgevers zich ‘thuis’ voelen in hun eigen tuin, is mijn missie geslaagd.

Buiten
Als buitenkind, geboren en getogen in het Utrechtse landschap, heb ik het groen met de paplepel meegekregen. Van huis uit heb ik liefde voor en kennis van de natuur ontwikkeld.
Via gedegen scholing (o.a. Tuinbouwschool Fredederiksoord, Hogeschool Van Hall Larenstein, Ecologiecursus) en praktijkervaring, heb ik vakkennis en uitgebreide ervaring opgebouwd.

Groenerwaard
Onder de naam Hoogenboom ontwerp van tuinen, ontwierp ik als zelfstandig tuinontwerper voor particulieren. Gaandeweg werkte ik niet alleen meer aan privétuinen, maar ook groter en diverser groen voor bedrijven, instellingen en hoveniers. Ook de communicatie met bewoners, bezoekers, gebruikers en geïnteresseerden werd een steeds belangrijker onderdeel. Zo geef ik steeds vaker lezingen, workshops en voorlichtingsavonden. De bedrijfsnaam dekt inmiddels de lading al lang niet meer. Daarom werk ik sinds augustus 2016 onder de naam
Groenerwaard, groene plannen voor | tuin | erf | park | landschap |.
Nog steeds ontwerp ik graag uw privétuin, maar ook zoveel meer!

Marrion privé
Sinds september 2016 wonen we heerlijk buiten in Stolwijk. Gestart met alleen maar gras en grind. Langzaamaan zijn we onze tuin aan het vorm geven. Net als onze vorige tuin in Koekange waar ik in negen jaar tijd een weiland heb omgetoverd tot een (onderhoudsvriendelijk) paradijsje. Met oa een pluktuin, wildebloemenweide, boomgaard, kruidentuin, bessentuin, hoenderhof, verschillende vaste plantenborders en heesterborders. Daarnaast geniet ik intens van het landschap om me heen en hoop als vrijwillig landschapsgids en klein beetje van die verwondering op anderen over te kunnen brengen.

Marrion’s netwerk
Samen bereik je meer dan alleen. In de loop der jaren heb ik een netwerk om me heen verzameld van mensen die elkaar versterken. Denk aan hoveniers, ambachtslieden, kwekerijen, ontwerpers, fotografen, tekstschrijvers of webdesigners. Per opdracht bekijken we samen welke inzet gewenst is. Alleen de ontwerper of ook anderen, misschien wel uit uw eigen netwerk.

wat u mag verwachten

toekomstvriendelijk

Ik hou rekening met de impact op onze omgeving en de toekomst van onze aarde.

modern ambachtelijk

Ik ontwerp met persoonlijke aandacht en gebruik van moderne technieken, o.a. 3D

bloemen, vlinders, vogels

Planten en dieren zijn belangrijk voor een tuin. Ze geven beleving en ecologisch evenwicht.

onafhankelijk en objectief

Ik adviseer objectief. Zonder banden met leveranciers. Met een netwerk van professionals.

4-seizoenen aantrekkelijk

Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter kan de tuin aantrekkelijk zijn.

prikkelt de zintuigen

Kijken, ruiken, voelen, proeven en horen. De tuin kan met alle zintuigen beleefd worden.